Admin>pagini editabile >site-sus-mobil
MUNTENEGRU - Atractii
Ulcinj Vechia: aşezare ce datează din epoca romană, cu vestigii din sec. XII-XV. Este o aşezare influenţată succesiv de sârbi, veneţieni, otomani în perioada medievală. A fost o putere navală în Adriatica după Veneţia şi Dubrovnik.

Biogradska Gora: parc naţional, cu copaci înalţi de 60 m si 5 lacuri glaciare numite "ochi de munte"

Mănăstirea Ostrog: loc de pelerinaj ortodocs.Mănăstirea este aşezată pe o stâncă aproape verticală a muntelui Ostrog.

Parcul Naţional Durmitor: are 39.000 ha., din care o parte sunt înscrise în patrimoniul universal UNESCO.
Aici se află cel mai înalt oraş din Balcani, Zabljak, 1.456m. altitudine, înconjurat de 23 de vârfuri montane de peste 2.300 m.
- 17 lacuri glaciare; Crno Jezero, Lacul Negru, Riblje, Varzje, Modro, Barno, etc.
- cel mai înalt vârf este vârful Bobotov kuk, 2.523 m.
- cel mai adânc canion din Europa, al doilea din lume după Grand Canyon, Canionul râului Tara şi canioanele Suscăi şi Komarnicăi, care sporesc frumuseţea Durmitorului. Se practică rafting pe râul Tara.
- flora bogată, peste 1.500 de specii
- faună diversă; peste 130 specii de păsări; urşi, lupi şi vulturi.
Vara se fac plimbări prin păduri şi livezi; pescuit, vânătoare, navigări pe râul Tara.
Iarna: se practică schiatul alpin şi nordic (staţiunea Zabljak)
Sub vârful Obla Glava (2.100 m) se află Peştera de Gheaţă (Ledena pecina) în interiorul căreia se poate admira un adevărat muzeu de gheaţă format din stalactite şi stalagmite.
În zona Velika Kalica se poate schia şi vara.

Golful Boka Kotorska: cu oraşe istorice ca: Perast, Kotor, Herceg Novi. Coasta Boka Kotorska are 3 din cele 5 Riviere muntenegrene:

Riviera Herceg, Novi are 25 km lungime şi include peninsule, insuliţe, plaje şi staţiuni atractive pe un fundal muntos şi sate pitoreşti, aşezări situate printre livezi de măslini şi altă vegetaţie mediteraneeană exotică.

Tivat Riviera are 17 plaje oficiale cu o suprafaţă de 31.200 m2, facilităţi turistice, 3 insule: Insula Florilor, Insula Sf. Marko şi Insula Lady of Mercy.

Kotor Riviera se află în cea mai adâncă parte a Golfului Kotor, şi nu are plaje lungi cu nisip. Are numeroase pontoane ce conferă peisajului un farmec aparte.

Riviera Budva numită după metropola turismului muntenegrean, Budva.
Budva este una dintre cele mai vechi aşezări de pe litoralul muntenegrean. Are o istorie de 2.000 de ani, ajungând până la greci. Există multă arhitectură antică ce vorbeşte de la sine. Plajele Budvei sunt recunoscute. Marea a lucrat timp de secole asupra liniei de coastă ca o adevărată brodăreasă formând golfuleţe ovale pe plajele fine care se întâlnesc cu stânci abrupte de calcar. Plajele sunt acoperite cu un nisip fin şi sunt răspândite pe o lungime de coastă de 38 km.
Tot pe Riviera Budva se află şi Sveti Stefan, un fost sat de pescari aflat pe o peninsulă. A fost transformat într-un oraş-hotel.

Riviera Ulcinj
Ultima rivieră muntenegreană, numită după oraşul regiunii, Ulcinj, un port istoric, cu o istorie piraterească. Oraşul Ulcinj este un oraş vechi, fortificat, cu ziduri masive care-i dezvăluie istoria zbuciumată.
Linia de coastă are 32.70 km lungime, începând de la Stari Ulcinj. Sunt 18 golfuleţe săpate în stâncă, peninsulele Marjau şi Mandra şi plajele Valdanos, Plaja Mare, Plaja Mică, Plaja Doamnelor, Maiami, Copacabana şi Safari.
Cea mai lungă plaje este Velika Plaza sau Plaja Lungă, cunoscută şi ca "Copacabana" Ulcinj-ului. Se întinde de la Djerane Cape la Ada Bojana pe o lungime de 13 km, cu nisip fin cunoscut pentru proprietăţile sale medicinale şi terapeutice. Este bogat în minerale, bun pentru cei suferinzi de reumatism sau alte boli. La mal, apa este foarte puţin adâncă.
Plaja Mică, este indicată pentru copii; are nisip fin şi o mare puţin adâncă care se întinde pe o distanţă considerabilă.
Plaja Doamnelor, cu izvoare sulfuroase terapeutice se întinde de-a lungul coastei Ulcinj cu pădure de pini şi se află la sud de staţiunea Hotel Mediteran.
Mai sunt şi plaje cu pietricele de diferite culori, plaje stâncoase excelente pentru scufundări, plaje întinse cu piatră rotunjită de valuri, aflate sub palmieri şi măslini, diguri de piatră, grote ascunse în mare şi plaje pentru nudişti dintre care cea mai populară este Ada Bojana în Ulcinj.
Apa mării este curată şi limpede. Multe plaje se întind în văi ascunse la care poţi ajunge doar cu barca.
Copyright ©2012, Calibra Travel Programare si design realizate de polysoft